Conflictbemiddeling

Ken je het? Dan heb je helemaal uitgedacht hoe jij iets graag wil, en dan wil je omgeving niet mee.  Je loopt tegen een muur aan, en de ander blijkt helemaal anders naar de dingen te kijken dan jij zelf. Doet niet wat jij zou willen dat hij doet. Of werkt je zelfs flink tegen.  En voor je het weet loop je vast in ruzie. Of, erger nog, in onuitgesproken frustraties en conflicten die onderhuids doorwerken en zich te pas en te onpas wreken.

Soms snap je het. Dan zie je waaraan het ligt en kom je er samen uit. En soms is een frisse, neutrale blik van buitenaf welkom.  De mijne bijvoorbeeld.

Conflicten spelen zich niet alleen uit binnen teams en organisaties, maar ook bij vrienden die businesspartners worden en koppels die samen een bedrijf uitbouwen. In de eerste situatie ga ik aan de slag met de leidinggevende en gaan we vandaar verder. In de tweede situatie neem ik de bemiddelende rol op van neutrale derde partij. 

Inzicht en begrip

Als meningen botsen, dan botsen ook al eens de mensen. Waarom doet de ander zo? En waarom snapt hij niet wat ik bedoel? We trekken een blik psychologie open en komen zo tot meer begrip voor wat er speelt in de concrete situatie.

Oplossing en communicatie

Doorzie je de onderliggende issues van een conflict, dan zie je ook weer oplossingen. Maar hoe krijg je weer los wat vast zat? Wat zeg je, en hoe zeg je het? En hoe maak je het fair voor alle partijen? We maken samen een simpel actieplan.

Een nieuw begin

Conflicten vreten tonnen energie. Bewust of onbewust. Eens mensen weer op één lijn zitten, gaat alles weer stromen. Dat is waar we voor gaan. Al het gedoe ruimen we op. Stap voor stap. Zodat de lucht kan klaren en er weer ruimte is voor wat echt telt. 

Mooie woorden van blije klanten

Liesbeth hielp me stilstaan bij mijn noden in het ondernemerschap. Ze hielp me ontwarren en structuur vinden toen ik vast was komen te zitten in mijn project. Eens het geheel terug duidelijker was, hielp Liesbeth me praktische uitwerking van mijn nieuw businessplan. Uniek aan Liesbeth haar coachende stijl is dat ze me geleerd heeft om mijn saboteurs te doorzien, mijn money mindset te veranderen en in feite mijn eigen businesscoach te worden.
Leen De Mulder
Bezielster van De Zijnsplek en Gloed
Tijdens de opstart van mijn onderneming is Liesbeth een van mijn vaste klankborden. Zij laat me net kijken naar datgene wat ik niet zie of onbewust uit de weg ga. Haar grootste sterkte is haar grote en oprechte betrokkenheid. Zij leeft echt mee en ik voel haar genieten als ik stappen zet. Dat op zichzelf motiveert me nog meer. Liesbeth heeft een goeie combinatie van kennis over het ondernemerschap en menselijk aanvoelen. Ze durft haar visie ongezouten delen en dat is exact wat ik nodig heb.
Lien Claes
Loopbaancoach en life coach

Kennismaken?

Top! Ik kijk ernaar uit om je te leren kennen.